עוגת תפוחים וקלבדוס
65 דקות 8 אנשים
העוגה הכי ביתית שיש, במובן הנהדר של המלה
מרכיבים
50 גרם חמאה
750 גרם תפוחי עץ מזן גרנד סמיט קלופים ופרוסים לפלחים
3 כפות קלבדוס
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח- 140 גרם
1 כפית אבקת אפיה
1 כף קינמון
1/2 כוס שמן,
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס, לקישוט חופן שקדים פרוסים.
אופן ההכנה
- ממיסים במחבת חמאה, מוסיפים תפוחים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים
- מוסיפים 1/4 כוס סוכר + 3 כפות קלבדוס
- מבשלים דקה נוספת ומסירים מהכיריים
- מניחים לתערובת להתקרר מעט
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מקציפים במיקסר ביצים עם 3/4 כוס סוכר במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה – כ-10 דקות
- מוסיפים קמח, אבקת אפיה, קינמון,שמן ואגוזים.
- מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את התפוחים לבלילה ומערבבים
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות,עד שהעוגה שחומה וקפיצית למגע ומצננים
- מקשטים בשקדים פרוסים ומגישים את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר