עוגת טארט טאטן טוסט צרפתית
10 דקות 3 אנשים
עוגה קלה להכנה ומתאימה לימי החורף
מרכיבים
16 פרוסות לחם לבן
40 ג’ מרגרינה
3 כוסות חלב
3 ביצים
100 ג’ סוכר
250 ג’ פלחי תפוחי עץ גרני סמיט
אופן ההכנה
- להשרות את פרוסות הלחם עם הביצים, 2 כוסות חלב ו-30 ג’ סוכר במשך 15 דק’ עד שיספגו את הנוזלים
- לטגן את פרוסות הלחם עם 40 ג’ מרגרינה עד להזהבה
- לקלוף את התפוחים ולחתוך לאורך התפוח לפרוסות דקות
- להמיס את הסוכר שנותר במחבת על אש נמוכה עד לקבלת קרמל
- להוריד מהאש ולסדר את פרוסות התפוחים במחבת על קרמל הסוכר בצורה אחידה (במעגל, שורות או בצורת פרח) ומעל התפוחים להניח את פרוסות הלחם המטוגנות ולטפטף את החלב הנותר
- להכניס את המחבת לתנור בחום בינוני למשך 10 דקות
להגשה: להוציא מהתנור, להפוך על צלחת הגשה כך שהתפוחים מעל ולהגיש חם או קר