כבד אווז בתפוחים חבושים וסברס
50 דקות 2 אנשים
מרכיבים
לכבד:
500 גר’ כבד אווז
100 גר’ חמאה
קמח לקימוח
לריבה:
2 תפוחי עץ
2 חבושים
1 כוס סוכר
2 סברסים סגולים
לקישוט:
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הריבה:
- מקלפים את תפוחי העץ ואת החבושים, ומגרדים אותם בפומפייה על הצד הגס לתוך סיר
- מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, עד שהתערובת הופכת לעיסה זהובה
- מעבדים את העיסה שנוצרה במעבד מזון יחד עם הסברסים
כבד האווז:
- פורסים את הכבד לפרוסות בעובי של שני ס”מ ומקמחים אותו היטב
- ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את כבד האווז
ההגשה:
יוצקים מהרוטב החם על צלחת ומניחים את הכבד מעל הרוטב . מפזרים סביב הכבד מלח גס ופלפל שחור גרוס