טארט פירות יער וקרם פטיסייר

תגיות: מתכון / עוגת פירות / פירות יער / קינוח

טארט פירות יער וקרם פטיסייר

150 דקות  2 אנשים

עוגת פירות מרעננת לקפה של הבוקר

מרכיבים

פירות:

פירות יער לבחירה (פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות כחולות, דובדבן חמוץ)

קרם פטיסייר:

500 מ״ל חלב

4 חלמוני ביצה

חצי כוס סוכר

1 מקל וניל חצוי לאורך

50 גר׳ קורנפלור

בצק פריך

250 גרם קמח

חצי כוס גרם סוכר

ביצה אחת

100 גר׳ חמאה

קורט מלח

תמצית וניל

אופן ההכנה

קרם פטיסייר

מערבבים החלמונים הסוכר והקורנפלור בקערה.

מרתיחים חלב בסיר ולאחר הרתיחה שופכים את החלב מעל תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תעבורת אחידה.

מחזירים את התערובת לאש בינונית ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

מעביריםיוצקים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר שהקרם יתקרר ויתייצב.

בשלב זה יש לפתוח את הקרם בעזרת מטרפה.

הכנת הבצק:

מערבבים במיקסר את הקמח ,הסוכר, חמאה ומלח.

מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים לקבלת בצק אחיד.

מעבירים למקרר לצינון.

לאחר כשעתיים מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק ומניחים בתבנית פאי.

מחוררים את פני הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות לרבע שעה.

לאחר האפייה מקררים את הבצק, מורחים את קרם הפטיסייר ומניחים את פירות היער.

בתיאבון