תפוחי עץ במלית בשר
45 דקות 4 אנשים
מרכיבים
4 תפוחי עץ גרנד
2 כפות שמן
2 בצלים בינוניים קצוצים
300 גר’ בשר בקר טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
1 ביצה
קורט קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
לרוטב:
1 כף אבקת מרק בשר/עוף
1 כוס יין לבן יבש
1 כף מים
אופן ההכנה
- חוצים את התפוחים לרוחבם ומוציאים בזהירות את תוכנו של כל חצי בעזרת כף מבלי לפגוע בתחתית, משאירים 1/2 ס”מ מעטפת – קליפה ופנים התפוח
- מניחים את התפוחים בתבנית חסינת אש, מנקים את הליבה והגרעינים מהתוכן שהוצא ושומרים בצד
- להכנת המלית, מחממים במחבת רחבה את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים בבחישה עד לשינוי גוון פרורי הבשר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את הביצה והתבלינים. מערבבים לתערובת אחידה
- קוצצים דק את תוכן התפוחים, נוטלים 4 כפות מהתפוחים הקצוצים ומוסיפים לתערובת הבשר ומערבבים, את היתרה מרסקים למחית במעבד מזון בכמה פולסים
- ממלאים את חצאי התפוחים במלית הבשר ומחממים את התנור ל-180°
- ממיסים את אבקת המרק ביין מוסיפים את מחית התפוחים, יוצקים למחבת בו טוגן הבשר ומביאים לרתיחה ומבשלים עד לצמצום והסמכת הרוטב
- יוצקים את הרוטב על התפוחים ואופים כחצי שעה עד שהתפוחים מתרככים ומשחימים מעט, יוצקים מהרוטב על התפוחים בזמן האפייה
- מגישים חם, שני חצאי תפוחי ממולאים למנה עם הרוטב מעל