עופות צלויים
50 דקות 3 אנשים
מרכיבים
2 עוף, קטנים, מחולקים לרבעים, עם העור
4 בצל סגול, קטנים, חתוכים לרבעים
4 תפוח עץ, גרנד סמית, חתוכים לרבעים וללא ליבה
1 כוס רוטב סויה
1/2 כוס דבש
1 כוס יין אדום מתוק, רצוי פורט
1/2 זנגוויל טרי, קלוף ומגורר
10 גבעולי טימין
אופן ההכנה
- מערבבים את הסויה, הדבש והיין עם הטימין והזנגביל, ומשרים בהם את העוף, הבצל והתפוחים למשך לילה אחד
- יוצקים שמן למחבת, מניחים בה את חלקי העוף כשהעור כלפי מטה ומטגנים עד השחמה
- מניחים את שוקי העוף בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות
- מוסיפים לתבנית את חזה העוף, התפוחים והבצל, יוצקים כוס אחת מן המרינדה וממשיכים לאפות עוד 15 דקות
- בינתיים מכניסים לסיר את שאריות המרינדה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות
ההגשה: מניחים בכל צלחת חזה ושוק, ארבעה ריבועי תפוחים וארבעה ריבועי בצל, ויוצקים מעט מן הרוטב