עוגת תפוחים וקלבדוס

תגיות: מתכונים / עוגות / קונדיטוריה / קינוחים / קלבאדוס / תפוחי עץ

עוגת תפוחים וקלבדוס

65 דקות  8 אנשים

העוגה הכי ביתית שיש, במובן הנהדר של המלה

מרכיבים

50 גרם חמאה
750  גרם תפוחי עץ מזן גרנד סמיט קלופים ופרוסים לפלחים
3 כפות קלבדוס
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח- 140 גרם
1 כפית אבקת אפיה
1 כף קינמון
1/2 כוס שמן,
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס, לקישוט חופן שקדים פרוסים.

אופן ההכנה

  1. ממיסים במחבת חמאה, מוסיפים תפוחים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים
  2. מוסיפים 1/4 כוס סוכר + 3 כפות קלבדוס
  3. מבשלים דקה נוספת ומסירים מהכיריים
  4. מניחים לתערובת להתקרר מעט
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות
  6. מקציפים במיקסר ביצים עם 3/4 כוס סוכר במהירות גבוהה, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה – כ-10 דקות
  7. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, קינמון,שמן ואגוזים.
  8. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה
  9. מוסיפים את התפוחים לבלילה ומערבבים
  10. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות,עד שהעוגה שחומה וקפיצית למגע ומצננים
  11. מקשטים בשקדים פרוסים ומגישים את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר