עופות צלויים

תגיות: מתכונים / תבשילים / תפוחי עץ

עופות צלויים

50 דקות  3 אנשים

מרכיבים

2 עוף, קטנים, מחולקים לרבעים, עם העור
4 בצל סגול, קטנים, חתוכים לרבעים
4 תפוח עץ, גרנד סמית, חתוכים לרבעים וללא ליבה
1 כוס רוטב סויה
1/2 כוס דבש
1 כוס יין אדום מתוק, רצוי פורט
1/2 זנגוויל טרי, קלוף ומגורר
10 גבעולי טימין

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הסויה, הדבש והיין עם הטימין והזנגביל, ומשרים בהם את העוף, הבצל והתפוחים למשך לילה אחד
  2. יוצקים שמן למחבת, מניחים בה את חלקי העוף כשהעור כלפי מטה ומטגנים עד השחמה
  3. מניחים את שוקי העוף בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות
  4. מוסיפים לתבנית את חזה העוף, התפוחים והבצל, יוצקים כוס אחת מן המרינדה וממשיכים לאפות עוד 15 דקות
  5. בינתיים מכניסים לסיר את שאריות המרינדה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות

ההגשה: מניחים בכל צלחת חזה ושוק, ארבעה ריבועי תפוחים וארבעה ריבועי בצל, ויוצקים מעט מן הרוטב